Ivan Forcadell: La coentor

Amb un cos de treball promiscu, gairebé inclassificable, Ivan Forcadell: La coentor és concebuda com una antologia no antologia del jove artista canareu de 28 anys, Un homenatge no homenatge al seu poble, Alcanar, que ha esdevingut el seu ready-made, el seu art trobat.

Fotografia: Ari Lucena

Comissariada per Gabriel Virgilio Luciani i en col·laboració amb el Museu d’Art Modern de Tarragona, que acollirà un capítol de l’exposició, la mostra ve a ser una tornada de l’artista als seus orígens tarragonins després de participar en indrets com França i Estats Units. La coentor apropa el visitant al folklore contemporani de Forcadell, a una nova iconografia catalana,  un vernacle familiar, però aliè alhora. Una fusió eclèctica on l’artista-pagès barreja elements marítims, agrícoles, anatòmics, quotidians i pop que remeten a l’entorn més immediat, i que es concreten en pintures, dibuixos i obres en tela i ceràmica.

Fotografia: Ari Lucena

Considerat un prodigi de la seva generació, combina elements procedents de la seva infantesa amb guixots salvatges configurant un art brut pop i contemporani que, en una operació subversiva, ha inserit gairebé sigil·losament la cultura pagesa i canareva a les cases dels col·leccionistes burgesos que s’han vist seduïts pel seu treball. En aquest context, les Golfes, aquell lloc menyspreat per les classes benestants, esdevé el lloc ideal per exposar la seva obra.

Gabriel Virgilio Luciani. Comissària i crítica d’art

Fotografia: Metal Magazine

Les Golfes de Casa Canals. De l’11 de juny a l’11 de setembre de 2022.

11 juny 2022 — 11 setembre 2022
00:00

Les Golfes de Casa Canals

Exposició

Inauguració: 11 de juny, 12.30 h

COMPARTEIX

Comparteix

Mèdol